Hoe speel ik woordweb met mijn leerlingen?

Belangrijk! Om een woordweb te beginnen moet je eerst een klas toevoegen.

Open een willekeurig boek in de boekenlijst van het vak.

• iPad: Druk lang op de pagina.
  • Webversie: Klik rechts op de pagina.

Druk of klik op “woordweb”. Vul het onderwerp van het woordweb in en druk op opslaan. Je kunt het woordweb direct starten, of bewaren tot een later moment.

Zodra je op “woordweb starten” klikt, doen je leerlingen automatisch mee met het woordweb. De inbreng van leerlingen zal op jouw scherm verschijnen als genummerde bubbels. Als een woord door meer leerlingen wordt ingevoerd, zal de bubbel groeien en het nummer toenemen.

Als je wilt stoppen met het interactieve deel van woordweb, druk je op “klaar”. Nu kun je de bubbels openen en de inbreng van de leerlingen zien. Je kunt zelfs zien wie welk woord heeft ingebracht door er op te klikken.

Als je woordweb wilt stoppen, druk je op “woordweb afsluiten”.