Hoe maak ik een klas aan in Schooltas?

Klik hier voor een instructievideo.

In Schooltas kunnen docenten klassen aanmaken. Daarna kunnen leerlingen zichzelf toevoegen aan de klas. Als je een klas hebt aangemaakt, kun je kijken hoe veel tijd je leerlingen besteden in Schooltas, huiswerk nakijken van leerlingen en woordwebs spelen met de klas.

Alleen docenten kunnen klassen aanmaken. Als je een docentenaccount hebt, zie je de knop “+voeg een klas toe” in de linkeronderhoek van het dashboard. Als je deze knop niet ziet, heb je nog geen docentenaccount.

Vul dan het “Aanvraagformulier docenten” in. Hierna sturen wij je een docentenlicentie toe, waarmee je je account kunt upgraden tot een docentenaccount.

Klik op de knop “+voeg een klas toe” om een klas aan te maken. In het volgende scherm vul je de volgende informatie in:

• Naam van de klas
  • Vak van de klas
  • School van de klas (wij hebben dit veld al voor je ingevuld)

Nadat je de informatie hebt ingevuld, druk je op “klaar”.

Schooltas toont je een klascode. Verspreid de code onder de leerlingen.

Leerlingen kunnen de code invoeren bij het vak. Onder de boekenlijst staat een knop “klasgenoten”. Klik hierop en het scherm verschijnt om de klassencode in te voeren: