Hoe kan ik huiswerk van mijn leerlingen nakijken?

Zodra je een klas hebt gecreëerd kan je huiswerk nakijken en interactieve games in de klas doen.

Om huiswerk na te kijken, open je een boek in je klas. Zorg ervoor dat je het boek opent vanuit de boekenlijst van de klas. De boekenlijst van de klas laat de boeken van de leerlingen zien. Deze boeken kunnen worden gebruikt om met de hele klas te communiceren.

Zodra je het boek opent vanuit die boekenlijst, druk je op de knop ‘bekijk huiswerk’ in de linkerbovenhoek van het boekenoverzicht.

In het volgende scherm kan je kiezen van welke leerling je huiswerk wilt inkijken. Je kan ook kiezen voor de optie “willekeurig”. In dat geval is het een verrassing wiens huiswerk je gaat nakijken. Als je jouw Schooltas op een groter scherm voor de klas projecteert, kan deze optie voor een interactieve en speelse ervaring zorgen. Want wie wil er besproken worden in de klas?

Als je een leerling gekozen hebt, zal het boekenoverzicht het bewerkte boek van die leerling laten zien. Je kan de nakijkmodus herkennen door de blauwe streep aan de bovenkant van het boekenoverzicht. Je ziet ook van wie je werk nakijkt in de ruimte “Huiswerk van…”

In de nakijkmodus kan je commentaar of tips geven door te schrijven of te tekenen op het boek van de leerling. Je tekenkleuren zijn groen en rood. In tegenstelling tot de normale tekst, zijn de nakijkteksten groen in plaats van blauw.

Als je toegang wilt tot de meest actuele versie van het boek van de leerling, kan je drukken op de vernieuw-knop.

Druk op de “klaar” knop in de linkerbovenhoek om de nakijkmodus te verlaten.