Hoe kan ik huiswerk van mijn leerlingen nakijken?

Klik hier voor een instructievideo.

Zodra je een klas hebt gemaakt, kun je huiswerk nakijken en woordwebs met de klas spelen.

Om huiswerk na te kijken, open je een boek in je klas. Zorg ervoor dat je het boek opent vanuit de boekenlijst van de klas (daarvoor klik je op de klasnaam in plaats van het vak).

In de boekenlijst van de klas zie je boeken van de leerlingen.

Zodra je het boek opent vanuit die boekenlijst, druk je op de knop "huiswerk bekijken" links boven:

In het volgende scherm kun je kiezen van welke leerling je huiswerk wilt inkijken. Je kunt ook kiezen voor de optie “Willekeurig”. In dat geval is het een verrassing wiens huiswerk je gaat nakijken. Als je jouw Schooltas op een groter scherm voor de klas projecteert, kan deze optie voor een interactieve en speelse ervaring zorgen. Want wie wil er besproken worden in de klas?

Als je een leerling gekozen hebt, zal het boekenoverzicht het bewerkte boek van die leerling laten zien. Je kunt de nakijkmodus herkennen aan de blauwe balk boven in het boekenoverzicht. Je ziet ook van wie je werk nakijkt in de ruimte “Huiswerk van…”.

In de nakijkmodus kun je commentaar of tips geven door te schrijven of te tekenen op het boek van de leerling. Je tekenkleuren zijn groen en rood. In tegenstelling tot de normale tekst, zijn de nakijkteksten groen in plaats van blauw.

Als je toegang wilt tot de meest actuele versie van het boek van de leerling, klik je op de vernieuw-knop rechtsbovenin:

Druk op “klaar” in de linkerbovenhoek om de nakijkmodus te verlaten.